مقايسه سيستم دوگانه قاب خمشي فولادي وديوار برشي فولادي نازك با سيستم دوگانه قاب خمشي فولادي و مهاربند ضربدري يا شورون به روش طراحي بر اساس سطوح عملكرد
براي مقابله با نيروهاي جانبي و به ويژه نيروي زلزله سيستم هاي يمختلفي به كار مي رود كه از آن جمله سيستم هاي دو گانه مي باشند كه شامل تر كيبي از قاب خمشي و سيستم مقاوم ديگري هستند.در آيين نامه 2800 سيستم هاي دو گانه فولادي شامل قاب خمشي و انواع بادبندهاست و از ديوار برشي فولادي (SSW) سخني به ميان نيامده است. تنها در آيين نامه كانادا( 1994 (SSW) به طور صريح يك بخش به اين عنصر باربر اختصاص داده شده است اخيرا از ميان روشهاي طراحي ساختمانها در برابر زلزله روش "طراحي بر اساس سطوح عملكرد" به دليل در نظر گرفتن رفتار غير ارتجاعي سازه ها در دستورالعمل هايFEMA274,FEMA273,ATC 40 مورد توجه قرار گرفته است. در اين مقاله از سيستم هاي دو گانه شامل قاب خمشي متوسط و ديوار برشي فولادي نازك و قاب خمشي متوسط و بادبندهاي همگرا در قابهاي مختلف استفاده شده است و نقطه عملكرد آنها با استفاده از روش طيف ظرفيت بدست آمده و با يكديگر مقايسه شده است. در ادامه ضريب رفتار ديوار برشي فولادي نازك و نيز ميزان اتلاف انرژي سيستم هاي دو گانه بررسي شده است. از نرم افزارهاي ANSYS وSAP2000 براي مدل سازي و آناليز استفاده شده است.
كلمات كليدي: ديوار برشي فولادي نازك،طراحي بر اساس سطوح عملكرد،روش طيف ظرفيت،بادبندهاي همگرا.
نتيجه گيري
-1 با توجه به نقطه عملكرد استفاده از سيستم دوگانه قاب خمشي و ديوار برشي فولادي نازك براي ساختمانهاي متوسط و بلند مناسب تر از سيستم دو گانه قاب خمشي و بادبندهاي همگرا مي باشد.
-2 استفاده از سيستم دوگانه قاب خمشي و بادبند ضربدري به نسبت سيستم دوگانه قاب خمشي و بادبند شورون مناسب تر به نظر مي رسد زيرا بادبند شورون امكان ايجاد مفصل پلاستيك در ستون و به تبع امكان وقوع شكست ترد را افزايش مي دهد.
-3 ميزان استهلاك انرزي درسيستم دو گانه قاب خمشي و ديوار برشي فولادي نازك بيشتر از سيستم دو گانه قاب خمشي و بادبندهاي همگرا مي باشد.كه اين امر به گستردگي ناحيه مفصل پلاستيك در ديوار برشي فولادي و به عبارتي نا معيني زياد آن به نسبت بادبندهاي همگرا مربوط مي شود.
-4 ضريب رفتار بدست آمده براي سيستم دوگانه قاب خمشي متوسط و ديوار برشي فولادي براي ساختمانهاي كوتاه 6.5 از ضريب رفتار مندرج در آيين نامه 2800 براي سيستم قاب خمشي متوسط و بادبند ضربدري ( 7) كمتر مي باشد ولي براي ساختمانهاي بلند و متوسط اين ضريب( 9) عدد بزرگتري نسبت به ضريب رفتار آيين نامه 2800 براي سيستم دو گانه قاب خمشي متوسط و بادبند ضربدري( 7) بدست آمده است .
نظرات شما عزیزان: